FESTIVALBILAGAN

Vi älskar festivaler!

Nytillskott i festivalvärlden

Kategori: Allmänt

2013 var ett omtumlande festivalår för många festivaler och några festivaler var tyvärr tvunga att kasta in handduken däribland en av Sveriges största festivaler Peace and Love i Borlänge och den ideellt drivna Siestafestivalen som också de hållt på i många år. Även många andra festivaler hade det kämpigt. Kanske är utbudet för stort, kanske är det för många konserter samtidigt...
 
MEN så var det även de festivaler som tillkom. Vi såg två nytillskott förra året inom rockgenren Rockviken och Väsby rock festival. Eftersom vi älskar festivaler ser vi gärna många och en härlig blandning på festivalhimmlen. 
 
Rockviken i Frövi utanför Örebro hade artister som H.E.A.T och Sator som toppade festivalen tillsammans med artister som Bonafide, Abramis Brama, Smash Into Pieces, Thundermother och många fler. Man körde igång med en två dagarsfestival och har gått ut med den glädjande nyheten att festivalen återkommer 2014. 24-25 juli är det som gäller då och Electric Boys är redan klara som första bokning och vi ser med spänning fram emot vad som komma skall.
 
Väsby Rock Festival var den andra festival ut. Festivalen hålls i Upplands Väsby och hade namn som U.D.O, Corroded, H.E.A.T, Civil War, Fatal Smile, Sister Sin, Eclipse och många fler. Väsby Rock kördes som endagsfestival. Om de kommer att köra nästa år är fortfarande ovisst, vi inväntar tecken. Men än så länge har inget offentliggjorts.
 
Om vi får se fler uppstickare på festivalhimmlen eller comebacker inför 2014 återstår att se.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: