FESTIVALBILAGAN

Vi älskar festivaler!

Unisonic till Skogsröjet

Kategori: Skogsröjet

Idag släppte Skogsröjet ytterligare ett band till nästkommande festival. Det blev ett återbesök av Unisonic som var där 2012. Tidigare i veckan blev Gamma Ray (det blir alltså dubbelt upp Kai Hansen), Dream Evil, Fatal Smile, Saffire, Dust Bowl Jokies klara.

OktoberFuzz

Kategori: Allmänt

För er som är festivalsugna redan nu hålls en ny festival i Stockholm imorgon. Den går under namnet OktoberFuzz och är inriktad på musik inspirerad från 60-70talets riffbaserade musik. För med info kolla in deras hemsida här:
 
 

Y&T SRF 2014

Kategori: Sweden Rock Festival

Idag släppt Sweden Rock Y&T till 2014 års festival. Där med blev ännu ett band klart till den redan välfyllda poster, men många fler släpp väntar.
Smakprov på Y&T kommer här:
 
 
 
Sweden Rocks senaste poster:
 

Datum för Väsby Rock Festival

Kategori: Väsby Rockfestival

Då var det klart Väsby Rock Festival släppte idag datum för 2014, festivalen kommer att äga rum 18-19 juli. Festivalen har där med utökat från en till två dagars festival, nytt blir även ett campingområde för den övernattningssugne. Under nästa vecka kommer man att börja presentera nästa års lineup, som vi ser fram emot. Förra året toppade U.D.O postern.
 
 

5 band klara till Skogsröjet

Kategori: Skogsröjet

Det har varit lite tyst från Skogsröjet, men idag drog de till med att släppa hela fem band på en gång. Presenterades gjorde Gamma Ray, Dream Evil, Fatal Smile, Saffire och Dust Bowl Jokies. Redan klara sedan tidigare är Crashdiet och The Quireboys
Lite smakprov från dagens släpp. Vad tror ni om detta? 
 
Gamma Ray
 
 
Dream Evil
 
 
Fatal Smile
 
 
Saffire
 
 
Dust Bowl Jokies

FINNTROLL

Kategori: Sabaton Open Air

FINNTROLL blev idag klara till Sabaton Open Air 2014. Med de tillades lite folkmetal från Finland till de redan klara banden som är:  Sabaton, Arkona, Týr, Deals Death, Imber och Amaranthe. Dagens släpp mottogs väl av de blivande besökarna och här kommer ett smakprov på hur det kan låta i Falun i sommar.

Getaway Rock Festival

Kategori: Getaway Rock Festival

Nu har även Getaway Rock Festival släppt datum inför nästa år. Festivalen kommer att gå av stapeln den 7 - 9 Augusti, gick man ut med förra veckan. Och i slutet av den här veckan kommer man att släppa wild card biljetter, mer om vad det innebär samt övriga biljetter kommer i samband med detta. Vi inväntar även ett bandsläpp inom kort, förhoppningsvis.
 
 

Efterlysning: Bilder

Kategori: Allmänt

Vi efterlyser festivalbilder! Så sitter du på en riktigt härlig bild där man riktigt känner festivalstämningen i luften och som du vill dela med dig av kontakta oss på festivalbilagan@gmail.com
Bilderna kan komma att användas här på sidan samt i övriga sociala sammanhang.
 
Stort tack på förhand!

Datum för Bråvalla klart

Kategori: Bråvalla festival

Så släppte Bråvalla idag datumen för nästa år. Festivalen kommer att hållas 26-28 juni nästa år. Det hela släpptes med en lite reklam film och tillbakablick från sommarens festival. Så är ni sugna på att drömma er tillbaks eller kanske längta fram till nästa år kolla in den här. Nu väntar vi spänt på bandsläpp från festivaljätten som togs Norrköping med storm förra året för att se vad de har för kort i rockärmen i år.
 

Nytillskott i festivalvärlden

Kategori: Allmänt

2013 var ett omtumlande festivalår för många festivaler och några festivaler var tyvärr tvunga att kasta in handduken däribland en av Sveriges största festivaler Peace and Love i Borlänge och den ideellt drivna Siestafestivalen som också de hållt på i många år. Även många andra festivaler hade det kämpigt. Kanske är utbudet för stort, kanske är det för många konserter samtidigt...
 
MEN så var det även de festivaler som tillkom. Vi såg två nytillskott förra året inom rockgenren Rockviken och Väsby rock festival. Eftersom vi älskar festivaler ser vi gärna många och en härlig blandning på festivalhimmlen. 
 
Rockviken i Frövi utanför Örebro hade artister som H.E.A.T och Sator som toppade festivalen tillsammans med artister som Bonafide, Abramis Brama, Smash Into Pieces, Thundermother och många fler. Man körde igång med en två dagarsfestival och har gått ut med den glädjande nyheten att festivalen återkommer 2014. 24-25 juli är det som gäller då och Electric Boys är redan klara som första bokning och vi ser med spänning fram emot vad som komma skall.
 
Väsby Rock Festival var den andra festival ut. Festivalen hålls i Upplands Väsby och hade namn som U.D.O, Corroded, H.E.A.T, Civil War, Fatal Smile, Sister Sin, Eclipse och många fler. Väsby Rock kördes som endagsfestival. Om de kommer att köra nästa år är fortfarande ovisst, vi inväntar tecken. Men än så länge har inget offentliggjorts.
 
Om vi får se fler uppstickare på festivalhimmlen eller comebacker inför 2014 återstår att se.

Biljetter till festivalsäsongen 2014

Kategori: Allmänt

Vi väntar fortfarande på datum och klartecken från flera festivaler inför nästa år. Men några är som vi tidigare nämnt redan igång med både datum, bandsläpp och biljetter.
 
Sweden Rock har sedan ett par veckor haft sina biljetter ute till försäljning. Här hittar ni deras olika typer av biljetter. Deras limiterade 3-4 dagars biljetter är slutsålda, men de ordinare finns ute till försäljning. I det limiterade biljetterna ingick en specialdesignad t-shirt. Endagsbiljetter kommer att släppas, men detta blir akutellt först i vår. Utöver detta finns även VIP-paket som innehåller betydligt mer finnesser.
Priser från 2290kr + förköpsavgift.
 
Sabaton Open Air har även de kommit igång med biljettförsäljningnen och gick idag ut med speciellt julerbjudande som ni hittar här. Där man tillsammans med biljetten får man då rockstad falun Merch i olika valörer efter tycke och smak. 
Priser från 840kr och även här släpps endagsbiljetterna till våren.
 
Rock Out Wild släppte sina biljetter i slutet av september och där kan man hittar 2 dagarsfestivalpass för 400kr detta gäller endast de 50 första biljetterna, restande biljetter släpps 1/12 och då är priset 500kr. Info hittar ni här.
 
Skogsröjet har även de släppt biljetter till 2014. Här finns biljetter från 740kr dessa priser är early bird erbjudande som gäller fram till och med 31/12. Även VIP-biljetter finns tillgänliga som ger tillträde till VIP-området.
 
 

Fler band klara till Sweden Rock

Kategori: Sweden Rock Festival

Som vi trodde tillkom idag ytterligare tre band till Sweden Rock Festival 2014. Denna gång var det Five Horse Johnson, The Night Flight Orchestra samt Eddie Meduza lever. Posten som faktiskt redan nu har fyllts på en hel del ser ut såhär. Vad tror ni om Sweden Rock 2014?
 

Robin Beck klar till Sweden Rock

Kategori: Sweden Rock Festival

Tidigare lovade Sweden Rock att släppa några band under veckan, inga stora, men bra band som det uttryckte det. Först ut var Robin Beck som idag blev klar till nästa års festival. Men om vi inte fattat fler kommer fler att tillkomma under veckan. Vi väntar med spänning. 
 
Festivalen meddelar även att de limiterade 3 och 4 dagars biljetterna nu är slutsålda och att det nu endast finns vanliga till försäljning. Sweden Rock är den festival som brukar ha en stor åtgång av biljetter tidigt.
 
Smakprov på hur det kan komma att låta när Robin Beck står på Sweden Rock nästa år. Här med en klassisk låt:

Battle Beast i Falun

Kategori: Sabaton Open Air

Sabaton Open Air släppte idag ytterligare ett band till nästa år. Bandet Battle Beast som just nu befinner sig i Sverige för att vara support till U.D.O. (official). Ett lite smakprov detta kommer här. Sedan tidigare är Arkona, Týr, Deals Death, Imber och Sabaton saklara
 

Festivaldatum 2014

Kategori: Allmänt

 • BRÅVALLA FESTIVAL
  26- 28 juni

 • GETAWAY ROCK FESTIVAL
  7-9 augusti

 • HELGEÅFESTIVALEN

 • METALLSVENSKAN
  23-24 maj

 • METALTOWN

 • PUTTE I PARKEN

 • ROCK OUT WILD
  1-2 augusti

 • ROCKVIKEN
  25-26 juli

 • SABATON OPEN AIR
  14-16 augusti

 • SKOGSRÖJET
  31 juli - 2 augusti

 • SOMMARROCK SVEDALA

 • SWEDEN ROCK FESTIVAL
  4-7 juni

 • VÄSBY ROCKFESTIVAL
  18-19juli

  Sommaren 2014 än så länge. Uppdateras efterhand när fler datum blir klara.

Alice Cooper klar för Sweden Rock

Kategori: Sweden Rock Festival

Idag blev det klart att Alice Cooper kommer till Sweden Rock 2014 det blir Coopers enda Sverige spelning sommaren 2014. 
 
 

Festivalbilagan på facebook

Kategori: Allmänt

Nu kan ni även följa oss på facebook för festivaluppdateringar: Festivalbilagan

Rock Out Wild 2014

Kategori: Rock Out Wild

Rock Out Wild har även de satt igång att släppa band inför 2014. Hittills klara är P-floyd, Fatal Smile och Octagon. Norrlands egna Rockfest kör nu för fjärde året.
 

Rockviken 2014

Kategori: Rockviken

Idag släppte även Rockviken sitt första band till nästa års festivalupplaga. Inga mindre än Electric Boys presenterades. Rockviken är en av de nykomlingarna som stack upp på festivalhimmlen i sommras då med H.E.A.T och Sator i toppen. Festivalen hålls i Frövi utanför Örebro.
 

Skogsröjet 2014

Kategori: Skogsröjet

Nyligen gjorde även Skogsröjet ett klartecken för ytterligare än festival och släppte med det sina första två band till nästa års festival. Crashdiet som tvingades ställa in förra året och The Quireboys. Festivalen flyttas och kommer att hållas en vecka senare 31/7-3/8.
 

Sabaton Open Air 2014

Kategori: Sabaton Open Air

Även Sabaton Open Air var tidigt ute med band inför 2014 och förutom det självklara Sabaton har de släppt band som Arkona, Týr, Deals Death, Imber och Amaranthe
 

Sweden Rock festival 2014

Kategori: Sweden Rock Festival

Festivalerna har börjat att släppa band och ladda inför säsongen 2014. En av de första ut att ge oss artister är Sweden Rock, som redan hunnit med att få till flertalet band till nästa år. Såhär ser lineupen ut just nu och vi väntar med spänning på vad mer som kommer att släppas. Phenomena är det som toppar postern just nu. Vad ser ni fram emot mest av de band som festivalen hittills har släppt?