FESTIVALBILAGAN

Vi älskar festivaler!

Twisted Sister till Sverige

Kategori: Sommarrock Svedala

Idag släppte Sommarrock i Svedala sin första headline och det blev inga mindre än Twisted Sister. Bandet besökte nyligen Sverige och Sandviken. Till sommaren gör de entré i Svedala. Nu ser vi fram emot om fler rockakter presenteras till festivalen. Förra året toppade Helloween.
 

Fate till Skogsröjet 2014

Kategori: Skogsröjet

Igår blev danska FATE klara till Skogsröjet 2014. 

Sweden Rock fortsätter att släppa band

Kategori: Sweden Rock Festival

Sweden Rock forsätter mata på band till nästa års lineup. Senast idag släpptes ytterligare fyra band:
ALTER BRIDGE (US)
KAMELOT (US)
MASTERPLAN (D)
TALISMAN - A TRIBUTE TO MARCEL JACOB (S/US)
 
Det återstår nu 31 band att presentera. Men nu har festivalen julledigt och återkommer igen den 6 januari. Såhär ser 2014 års startfält ut idag:
 
 

Inget Metaltown 2014

Kategori: Metaltown

I veckan gick Metaltown ut med att de inte tänker köra 2014 utan tar ett sabbatsår och återkommer 2015. Detta på grund av att de inte känner att de kunna spika en tillräckligt bra headline. Kan vara ett smart drag i och med att nästa sommarn kryllar av festivaler med riktigt stora bandnamn och konsteter med det samma. Metallica, Iron Maiden, Megadeth, Twisted Sister, Black Sabbath, Alice Cooper, Aerosmith, Pearl Jam spelar alla i Sverige nästa sommar och mer kommer tror vi. Vi ser fram emot Metaltowns comeback 2015.
Här är festivalens egna ord om sitt uppehåll.
"Under de senaste månaderna har vi jobbat hårt för att spika allt inför Metaltown 2014. Men tiden går och vi har inte en värdig headliner. Samtidigt går vi mot en av de tyngsta metal-somrarna Sverige bevittnat under de senaste åren. Vi vill inte göra något halvhjärtat och har därför beslutat att göra uppehåll under 2014 så att vi kan omgruppera och förbereda vår comeback. Starkare än någonsin.

Under året kommer vi, tillsammans med Kulturbolaget och KB West, fortsätta att vara med och presentera tunga klubbspelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm. Så fortsätt att hänga med oss här på Facebook, Instagram och Twitter för de senaste uppdateringarna om dessa, samt exklusiva tävlingar.

Slutligen vill vi tacka alla er metalheads som har kommit till Metaltown och headbangat med oss genom åren. Detta var inget lätt beslut att fatta, men det enda rätta med tanke på omständigheterna. Vi ser fram emot att ser er alla igen 2015!"

Sweden Rock släpper speldagar

Kategori: Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival släpper speldagar

Onsdag 4/6:
Magnum
Di'Anno vs Bayley
Crowbar
Freak Kitchen
Dust Bowl Jokies

Torsdag 5/6:
Alice Cooper
Rob Zombie
Transatlantic
Uriah Heep
Dark Angel
Pretty Maids
Annihilator
Jake E. Lee's Red Dragon Cartel
Sólstafir

Fredag 6/6
Black Sabbath
W.A.S.P.
TNT
The Men They Couldn´t Hang
Heaven's Basement
Jaguar
Eddie Meduza Lever

Lördag 7/6:
Volbeat
Emperor
Saga
Arch Enemy
Monster Magnet
Sodom
Powerwolf
The Rods
Asphyx

Dagar för dessa band kommer att presenteras senare:
Kvelertak
Y&T
Electric Banana Band
Robin Beck
Q5
Therion
Five Horse Johnson
Sparzanza
Death SS
The Night Flight Orchestra
Cloven Hoof
Blues Pills
Horisont
Thundermother

Än så länge är 45 av 84 band presenterade så ännu återstår många bandsläpp innan lineupen är klar.

 

 

Bråvalla Festival släpper band

Kategori: Bråvalla festival

Idag släppte Bråvalla festival sina första band till sommaren 2014.
Iron Maiden toppar metalscenen, följt av Bring Me the Horizon, Trivium, We Came as Romans och Of Mice & Men. Iron Maiden gör sin enda Sverige spelning 2014 på bråvalla. Imorgon väntar nya släpp då inom kategorin svenska soloakter. Biljetterna till festivalen släpps 16 december.
 
Man har gjort lite ändringar i hur banden kommer att släppas resten av veckan. Nu kommer banden att släppas enligt följande:
I dag: Metal/hardcore
I morgon: Svenska soloakter
På torsdag: Rock/indie
Fredag: Dance
 
 
Vad tror ni om Bråvalla Festival 2014?
 
 

Väsby Rock Festival släpper headline

Kategori: Väsby Rockfestival

Idag släppte Väsby Rock Festival sin första headlineakt. Man satsar på musik från hemtrakten och välkomnade svenska Canldemass. Nu återstår bara ett fåtal släpp till innan festivalen är nöjd med sin lineup för i år.
 

Bråvalla släpper band

Kategori: Bråvalla festival

Snart är det dags för det många festivalälskare längtat efter. Nästa vecka släpper förra årets stora festivalnyhet sina första band till sommarens upplaga av Bråvalla festival. Detta gör man genom en sk bandsläpparvecka då
man kommer att släppa band efter kategori under veckan och det ser ut som följer:
Tisdag: Metal/hardcore
Onsdag: Dance
Torsdag: Svenska soloakter
Fredag: Rock/indie
Bråvalla Festival 2014 äger rum 26-28 juni
Förväntingarna hos fansen är stora och vad festivalen kommer att sätta för dragplåster återstår att se, men vi hoppas på några riktiga godbitar.
Vad tror ni?
 

Granitrock klar med sin lineup

Kategori: Allmänt

Granitrock är nu klara med sin lineup som ser ut som följer: Shotgun, Thundermother och Danger. Tre band som intar den nya lilla festivalens scen i Grebbestad den 26 april.
 

Fler band till nya STHLM Fields

Kategori: STHLM Fields

Redan idag släppte nya festivalen STHLM Fields fler band till sommarens första upplaga. Mastodon, Ghost och Gojira. Sedan tidigare är Metallica och Slayer klara. Några band tillkommer, men man har sagt att totalt 6-8 band kommer att släppas. Festivalen hålls på Gärdet i Stockholm.
 
 

Ny festival mitt i Stockholm

Kategori: STHLM Fields

Idag släpptes en helt ny festival, STHLM Fields. Bakom festivalen står Live Nation. I samband med släppet gav man även två rejäla namn, Metallica och Slayer. Man siktar på ca 50 000 besökare. Festivalen äger rum 30 maj och kommer totalt att ha ca 7-8 band. Det lite speciella är att ni besökare får önska de låtar Metallica ska spela då de gör en sk by request spelning.
10 december släpps biljetterna.
 

Heaven's Basement till SRF

Kategori: Sweden Rock Festival

 
Sweden Rock forsätter att göda oss med band. Idag släpptes Heaven's Basement till festivalen och hela 41 band finns kvar att presentera innan de känner sig helt nöjda med årets lineup. Så more to come...
 
 
 
 

Getaway rock ger oss ytterligare band

Kategori: Getaway Rock Festival

Igår släppte Getaway Rock festival sitt första band till 2014 års festival. Volbeat som nyligen besökt Sverige, blev klara. Idag valde festivalen att utöka med ytterligare nio namn när man presenterade följande band:
Opeth, Dimmu Borgir, Arch Enemy, WATAIN, Airbourne, Edguy, DORO, Powerwolf och Skitarg
Några rejäla namn på en gång. Biljetterna till festivalen väntas släppas inom kort. 
Smakprov på Arch Enemy och Airbourne följer nedan
 
 
 

Flera nya band släpp

Kategori: Allmänt

Det blev ett helt dunder av bandsläpp under måndagen, vilket vi gillar, det får festivalsäsongen att kännas lite längre. Gårdagens och dagens släpp:
Rockviken gav oss Jorn och Sideburn 
Skogsröjet släppte Skitarg
Sweden Rock Festival gav oss Kvelertak och idag Freak Kitchen
Väsby Rock Festival presenterade Pretty Maids, Shotgun, Barbe-Q-Barbies, Lover under Cover 
Slutligen gav Getaway Rock Festival sitt första band som blev Volbeat

Getaway Rock Festival släpper sitt första band

Kategori: Getaway Rock Festival

Ny vecka nya möjligheter som det heter. Idag är festivalerna på G. Nu släppte GetAway Rock Festival sitt första band. Bandet som besökte Sverige förra veckan, Volbeat presenterades som första band till nästa års festival.
Vad mer som kommer återstår att se.

Tre festivaler släpper band

Kategori: Allmänt

Banden fortsätter att forsa på inför sommarens festivaler. Idag släppte Sweden Rock ytterligare band och välkomnade Kvelertak. Festivalen annonserade även att ett nytt släpp kommer att ske under morgondagen. 
 
Rockviken annonserade för en tid sedan att man skulle presentera nya band till sommarens festival den 2 december. Idag presenterade man både Jorn och Sideburn som klara. Sedan tidigare har festivalen även släppt Electric Boys. Totalt kommer ca35 band att uppträda på två scener under två dagar.
 
Skogsröjet gjorde även de ett spontansläpp idag när de presenterade Skitarg till nästa års festival.
 
 
Vi väntar med spänning på fler släpp från festivalerna, några krockar än så länge men inte jättemånga gällande bokning av samma band.
 
För snabbare nyhetsuppdateringar besök oss vår faceboksida här