FESTIVALBILAGAN

Vi älskar festivaler!

Pretty Maids till SRF

Kategori: Sweden Rock Festival

Banden fortsätter att rullla in på Sweden Rocks lineup inför nästa sommar och det ser ut att bli en riktigt namntät festival. Senaste släppet var idag då man välkomnade danska Pretty Maids till festivalen.
 

Megadeth klara till Skogsröjet

Kategori: Skogsröjet

Det har varit tyst länge från Skogsröjet nu, men så igår kom beskedet om att man idag släpper headlineakten för fredagen. Det var ett oväntat släpp för festivalen när man presenterade en av the big four Megadeth till nästa års festival som blir den nionde upplagan för festivalen.
Skog

Sweden rock smattar på med band

Kategori: Sweden Rock Festival

Sweden Rock fortsätter att smattra på med band. Idag presenterades Blues Pills till 2014 års upplaga. Vi kan nog vänta oss fler släpp under veckan. Här kommer ett smakprov på dagens släpp:
 

Putte i Parken 2014

Kategori: Putte i Parken

Putte i Parken meddelade idag att man 10:e december släpper biljetter till nästa års festival. Festivalen kommer som vanligt att äga rum första veckan i juli. De 500 första biljettköparna får köpa biljett för 995kr. Festivalen går även ut med att man kommer att presentera några nyheter inför nästa år. Spännande säger vi!
Nu inväntar vi bara lite bandsläpp

Sweden Rock utökar med ytterligare band

Kategori: Sweden Rock Festival

Igår lades ytterligare ett band till på Sweden Rock's poster. Denna gång presenterade man JAKE E LEE'S RED DRAGON CARTEL.
Ett smakprov kommer här:
 
Tidigare i veckan presenterades även Dark Angel till lineupen. Några av de andra klara artisterna är: Black Sabbath, Alice Cooper, Rob Zombie, Emperor, Phenomena, Uriah Heep, Magnum, W.A.S.P, Saga, Transatlantic, Monster Magnet, Sodom, Q5 med flera.
Många stora namn, men ett 40 + antal band ytterligare kommer att presenteras.

Ytterligare fyra band till Väsby Rock Festival

Kategori: Väsby Rockfestival

Idag släppte Väsby Rock Festival ytterligare 4 band till nästa års festivalen. Banden: Jorn, House of Lords, Johnny Lima och Mud & Blood. Fick nu plats på den redan välfyllda postern. Festivalen som i år utökat till 2 dagar, äger rum den 18-19 juli.
 
 

Festivaldatum 2014

Kategori: Allmänt

En uppdatering av festivaldatumen 2014
 
 • BRÅVALLA FESTIVAL
  26- 28 juni

 • GETAWAY ROCK FESTIVAL
  7-9 augusti

 • HELGEÅFESTIVALEN

 • METALLSVENSKAN
  23-24 maj

 • METALTOWN

 • PUTTE I PARKEN

 • ROCK OUT WILD
  1-2 augusti

 • ROCKVIKEN
  25-26 juli

 • SABATON OPEN AIR
  14-16 augusti

 • SKOGSRÖJET
  31 juli - 2 augusti

 • SOMMARROCK SVEDALA

 • SWEDEN ROCK FESTIVAL
  4-7 juni

 • VÄSBY ROCKFESTIVAL
  18-19juli

  Sommaren 2014 än så länge. Uppdateras efterhand när fler datum blir klara.

Metallsvenskan 2014

Kategori: Metallsvenskan

Metallsvenska släppte förra veckan de första banden samt datumen för 2014.
Metallsvenskan 2014  kommer att hållas 23-24 maj i Örebro. Klara artister än så länge är Kreator, Pentagram, Bombus, Horisont, In Solitude, Skitarg, och The Kristet Utseende
 
 

Spela på Sweden Rock

Kategori: Sweden Rock Festival

Varje år utlyser Sweden Rock en bandtävling där man kan anmäla sig för att få spela på festivalen. Nu har 200 band valts ut för att gå vidare i den första omröstningen som håller på fram till och med den 10 januari. Därefter går de 25 band med flest röster vidare till final. 
Var med och påverka vilka band du vill se på festivalen genom att rösta.
Följ länken nedan för att komma till röstningen:
 

Black Sabbath till Sweden Rock

Kategori: Allmänt

Idag bekräftade Sweden Rock de rykten som gått under helgen, Black Sabbath kommer till Sölvesborg nästa sommar. Det var bandet själva som gjort en post på Facebook om sitt framträdande som idag blev bekräftat. Ytterligare band har släppts och lineupen ser nu ut såhär:4 nya band till Skogsröjet

Kategori: Allmänt

Skogsröjet presenterade idag 4 nya band och säger att de i år kommer att satsa mer på "finspångsdöds" vilket tyder på mer lokala band. Banden som presenterades idag var Facebreaker, Tormented som står för den kategorin tillsammans med Close Quarters och Sideburn. En lite annorlunda blandning mot vad vi är vana vid från tidigare år. 

Peace and Love återuppstår

Kategori: Allmänt

Vi kan idag läsa att det finns planer på att återuppta Peace and Love i Borlänge. En av de festivaler som tyvärr fick gick vika förra sommaren men som nu kommer med det glädjande beskedet att festivalen kommer tillbaks till nästa sommar. Dock kommer festivalen att börja i mindre skala vilket betyder att man inte kan förvänta sig samma stora namn på affischen, mycket är kvar att bestämma och vi får avvakta för att se när festivalen kommer att hållas. Vi väntar med spänning.
 
Läs mer här.

Nytt band till Rock out Wild

Kategori: Rock Out Wild

Även Rock Out Wild släppte under förra veckan nytt band, denna gång välkomnade man Them Legs upp till festivalen i norr.
 
 

Sweden Rock släpper fler band

Kategori: Sweden Rock Festival

Även Sweden Rock har hunnit släppa fler band. Bland annat gick man under förra veckan ut med ett ganska oväntat, men roligt band, nämligen Electric Banana Band, kanske inte ett band man räknar med på Sweden Rock, men ett svensk kultband. Idag lade man till en rejäl kontrast till Electric Banana Band och släppte Rob Zombie, som för inte allt för länge sen besökte festivalen men nu är på plats igen. Även Annihilator blev klara under helgen.
Postern börjar där med fyllas på rejält.
 
 

Väsby Rocks första släpp

Kategori: Väsby Rockfestival

Sådärja! Vi ber om ursäkt för att det varit lite låg aktivitet, vi har tyvärr inte haft den datatillgång vi önskat och mest uppdaterad via Facebook, men nu kör vi igår igen. Förra veckan hände en hel del inom festivalvärlden.
 
Väsby Rock släppte sina första band till nästa års festival som de i dagsläget toppat med TNT, andra band som blev klara är: